شرکت و کارخانه تولید قهوه


قهوه به عنوان یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان به یک گزینه ی مناسب برای تولید و صادرات تبدیل شده است. به همین دلیل می توان شاهد طیف وسیعی شرکت تولید و فروش قهوه در ایران و جهان بود. از اینرو این مقاله با هدف معرفی بهتر این محصول تهیه شده است.

معرفی دانه قهوه

قهوه (coffee) بعد از آب محبوب ترین و پر استفاده ترین نوشیدنی جهان  است. این دانه از میوه درختی همیشه سبز به همین نام تهیه می گردد. گلهای این درخت بسیار خوش‌ بو است و میوه آن ظاهری توپی شكل  دارد که به صورت خوشه ‌ای رشد می‌كند.

تاریخچه تولید قهوه جهان

قهوه در قرن نهم میلادی توسط شخصی به نام خالدی در اتیوپی کشف شد. وی زمانی که دام های خود را برای چرا به محلی به نام کافا می برد، متوجه افزایش انرژی آنها بعد از خوردن این دانه شد. با در میان گذاشتن این موضوع با راهب بزرگ و دیگر راهبان، آوازه این دانه انرژی زا در میان مردم پیچید. با محبوبیت روزافزون این دانه، راهبان آن را به دیگر مناطق از جمله یمن ارسال کردند و سرانجام برای اولین  بار قهوه در یمن کشت و به وسیله تجار به اروپا وارد شد.

پیدایش شرکت تولید قهوه در اروپا به قرن هفدهم میلادی باز می گردد. سفر و تجارت زمینی اروپایی ها با امپراطوری عثمانی و تجارت از طریق دریا با بندر های یمن و آفریقا، منجر به ورود قهوه به ایتالیا و بعد به سراسر اروپا شد. در بدو ورود اروپایی ها آن را “اختراع تلخ شیطان ” می نامیدند. به تدریج قهوه خانه های زیادی در ایتالیا و سایر شهرهای اروپایی ساخته شد و به محلی برای گفتگوی روشنفکران تبدیل شد.

شکل گیری شرکت تولید قهوه در امریکا با تاخیر بیشتری نسبت به سایر مناطق جهان صورت گرفت. آشنایی آن ها  با این گیاه جادویی به واسطه فرانسوی ها بود. در ابتدا به دلیل رایج بودن چای، قهوه از محبوبیت کمتری برخوردار بود. بعد ها بالارفتن مالیات چای سبب اعتراض مردم شد. این موضوع رفته رفته باعث شد چای جای خود را به قهوه بدهد. امروزه آمریکا بالاترین درصد مصرف روزانه قهوه را دارد و پیشرفت زیادی در صنعت قهوه داشته است. به طوری که امروزه برزیل در شمال آمریکا، از بهترین تولید کننده های قهوه در جهان است.

چگونگی پیدایش شرکت تولید قهوه در ایران

آشنایی ایرانیان با قهوه، به زمانی که به سفر های زیارتی می رفتند و آن را به عنوان سوغات به ایران می آوردند، بازمیگردد. قرن پانزدهم میلادی در زمان صفویه قهوه به طور رسمی مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا  استفاده از آن مختص درباریان و اشراف زادگان بود. با گذشت زمان استفاده آن برای عموم آزاد شد. بعد از آن قهوه خانه های متعددی ساخته و توسط شخصی که آن را قهوه چی خطاب می کردند اداره میشد. از دلایل مهمی که قهوه به نوشیدنی روزانه و محبوب ایرانیان تبدیل شد، انرژی زا بودن و عدم استفاده از الکل در آن بود.

 انواع دانه های قهوه تولید شده در شرکت تولید قهوه

شرکت تولید قهوه محصولات خود را از دانه های زیر تولید می کنند:

  • عربیکا Arabica  قهوه سنتی است و بیشترین تولید و فروش را در جهان دارد. این دانه ترش مزه با درصد مناسبی از کافئین، در مناطق عربی کاشت می شود.
  • روبوستا Robusta دارای درصد بالایی از کافئین است. تلخی و ترشی بیش از حد آن باعث شده است که معمولا به تنهایی استفاده نشود. از لحاظ محبوبیت در درجه دوم قرار دارد و در کشور های اندونزی ویتنام و آفریقا کشت می شود.
  • لیبریکا Liberica دانه بسیار کمیاب است. خواستگاه اصلی آن در لیبریا است، ولی در منطقه  غربی آفریقا، فیلیپین، مالزی کشت می شود. لیبریکا طعمی تند و عطری فراوان دارد و از کافئین پایینی برخوردار است.

انواع قهوه و نوشیدنی های بر پایه قهوه

شیوه تهیه قهوه موجب افزایش تنوع آن شده است، به همین دلیل قهوه و مشتقات آن دارای تقسیم بندی هایی به شرح زیر است:

  • فرپوچینو
  • لاته
  • فلت وایت
  • کاپوچینو
  • آمریکانو
  • اسپرسو
  • دابل اسپرسو
  • موکا
  • پیکولو لاته
  • آفوگاتو
  • ریسترتو

فواید قهوه

شرکت تولید قهوه محصولات خود را با هدف افزایش شادابی و حفظ سلامت مردم تولید می کند. مزایای استفاده از این دانه مفید به شرح زیر است:

  • باعث بهبود عملکرد مغز می شود.
  • سطح توان و انرژی بدن را بالا می برد.
  • آنتی اکسیدان و مواد معدنی موجود در آن مانند منیزیم، ویتامین های B2-B5 ، پتاسیم و نیاسین بی شمار است.
  • به دلیل وجود کافئین، متابولیسم بدن را افزایش میدهد و بهترین گزینه برای چربی سوزی قبل از ورزش است.
  • سبب افزایش انرژی، بهتر شدن خلق و خو و نشاط می شود.
  • از بروز بیماری های کبدی، دیابت، سنگ صفرا، نارسایی های قلبی، بیماری های پوستی، پارکینسون، آلزایمر ، افسردگی و…… جلوگیری می کند.
  • از این دانه به عنوان رنگ مویی طبیعی جهت تقویت ریشه و ساقه مو استفاده می شود.

جایگاه شرکت تولید قهوه در تجارت جهانی

در سال های اخیر علاوه بر فعالیت تعداد زیادی شرکت تولید قهوه، می توان شاهد روند صعودی واردات قهوه به ایران بود.‌ انواع مختلفی از قهوه به صورت پودر شده یا دانه وارد ایران میشود. اما واردات دانه سبز به دلیل حفظ کیفیت آن معمول تر است.  قهوه عربیکا و روبوستا بیشترین آمار واردات را به خود اختصاص داده اند. از مهم ترین و بزرگترین کشور های صادرکننده قهوه به ایران، میتوان از امارات یاد کرد. رتبه های بعدی به ایتالیا، اندونزی و ترکیه می رسد.

این دانه معجزه آسا دریچه جدیدی را به دنیای صنعت و تجارت باز کرده است. افزایش سطح مصرف مردم و بالا رفتن محبوبیت این دانه در چند دهه اخیر، باعث تاسیس کارخانه تولید قهوه در ایران و پیوستن این کشور به عرصه تجارت شده است. در حال حاضر شرکت تولید قهوه در ایران علاوه بر تامین بازارهای داخلی، بازارهای صادراتی افغانستان، امارات عربی متحده، تركمنستان، ارمنستان، ، لبنان، سوریه و …. را هم تامین می كند.

در خصوص صادرات قهوه در جهان باید خاطر نشان کرد که این دانه ارزشمند دومین کالای پرفروش جهان است. در این بین برزیل نقش پررنگ تری را ایفا می کند. بیشترین محصول تولید شده در این کشور،  قهوه عربیکا است.  بعد از کشور برزیل دومین تولید کننده مطرح این قهوه، کلمبیا است.  ویتنام در رده دوم  تولید قهوه جهان قرار دارد و بیشترین محصول تولید شده آن، دانه روبوستا است. سایر کشورها از جمله  اتیوپی، اندونزی، ترکیه، هاوایی و کنیا در رده های بعدی صادرات این محصول قرار دارند.

مراحل تولید قهوه در کارخانه تولید قهوه

در کارخانه تولید قهوه مراحل تولید به ترتیب زیر است:

  • آماده سازی دانه
  • خشک کردن
  • پوست گیری
  • برشتن
  • ساییدن
  • تست طعم و
  • بسته بندی

شرکت تولید قهوه اکسیر تجارت راد ( اکسترا ) دانه ها را به سه شكل دم كردنی، فوری و میكس تولید می کند، ولی درصد زیادی از محصولات آن پودر قهوه  فوری و دان قهوه درجه یک است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *