اموزش باریستا
باریستا کسی است که در کافیشاپها وظیفه تهیه و سرو تمام نوشیدنیهای گرم و همچنین نوشیدنیهای سرد بر پایه قهوه را به عهده دارد. البته مهمترین مهارت یک باریستا سرو قهوهها و اسپرسوها است. اما در نهایت تهیه نوشیدنیهای گرمی دمنوشها نیز بر عهده باریستا میباشد.
پکیج دوره باریستا اکادمی اکسترا
باریستا کسی است که در کافیشاپها وظیفه تهیه و سرو تمام نوشیدنیهای گرم و همچنین نوشیدنیهای سرد بر پایه قهوه را به عهده دارد. البته مهمترین مهارت یک باریستا سرو قهوهها و اسپرسوها است. اما در نهایت تهیه نوشیدنیهای گرمی دمنوشها نیز بر عهده باریستا میباشد.
امروزه در سراسر دنیا دورهها و کلاسهای متعددی برای آموزش باریستای حرفهای وجود دارد و هرکسی که اندکی علاقه و ذوق در ای نزمینه داشته باشد میتواند در آنها شرکت کند.
جالب است بدانید که اولین بار در نروژ یک مسابقه باریستایی برگزار شد و امروزه در جهان مسابقات رسمی باریستا نیز داریم که هر ساله در یک کشور برگزار میشود و باریستاها از سراسر جهان به رقابت در این مسابقات میپردازند. البته آنها اول باید در رقابتهای کشور خودشان برنده شوند تا بتوانند در مسابقه جهانی شرکت کنند.
پیش از خواندن ادامه مطلب، به شما پیشنهاد می کنیم مقاله شغل باریستا چیست را مطالعه فرمایید.
پیشنهاد ویژه: برای آموزش کار در کافی شاپ می توانید از ثبت نام در دوره کافی شاپ اکسترا شروع کنید.
مطالبی که در این صفحه خواهید خواند:
- کار باریستا
- چه کسی میتواند باریستا باشد؟
- حقوق باریستا
- تیپ شخصیتی مناسب برای باریستا
- دورهّهای لازم برای باریستا
- مهارت های تخصصی باریستا
در طول دوره باریستایی آکادمی کافه اکسترا ، هنر و مهارت قهوه را از دید یک باریستا میآموزید.
دوره آموزش باریستا 09123982925 – 09009212019
تصور بسیاری از افراد این است که فقط روی کالاهای فیزیکی مثل ماشین میتوان سرمایهگذاری کرد؛در حالی که سرمایهگذاری روی خود و فراگیری یک مهارت میتواند آینده شما را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
برای تبدیل شدن به یک باریستای حرفهای، تمام دانش پایهای و مهارتهای لازم را باید در دورههای آموزشی تئوری و عملی فرا بگیرید. با توجه به تنوع نوشیدنیهای گرم و روشهای تهیه آنها و با در نظر گرفتن تفاوت سلیقه افراد مختلف، تخصص داشتن در شغل باریستا نسبت به گذشته اهمیت بیشتری دارد و محدود به تهیه چند نوع قهوه در کافه نمیشود. پس لازم است با نگاهی تخصصی و آکادمیک به این رشته نگاه کنید.
امروزه خیلی از مدارک دانشگاهی اعتبار گذشته را ندارند و فراگیری هنری مثل باریستا که با آموزش عملی همراه باشد، یک سرمایه گذاری ارزشمند روی خودتان محسوب میشود. پس در صورتی که در خود خلاقیت و علاقهمندی به قهوه و شغل باریستا را حس میکنید، حتماً در دورههای مرتبط آن شرکت کنید.
دوره آموزش باریستایی آکادمی کافه اکسترا پنج سرفصل دارد
- مباحث تئوری قهوه،
- آموزش بار گرم (نوشیدنیهای گرم بر پایه اسپرسو)،
- آموزش قهوههای دمی،
- آموزش لته آرت (طراحی روی قهوه)،
- آموزش بارسرد (نوشیدنیهای سرد)
که جزییات هر کدام در ادامه مشاهده می کنید.
الف) تئوری قهوه
- تاریخچه قهوه و باریستایی
- شناخت دون سبز
- انواع برداشت قهوه
- انواع روش های فرآوری و تفاوت آنها با یکدیگر
- مقدمه ای بر رُست قهوه
- شناخت دیفکت و خرابی های قهوه
- ویژگی قهوه اسپشیالتی و تفاوت آن با سایر قهوه ها
ب) آموزش بار گرم
- تنظیم اصولی دستگاه آسیاب قهوه و استفاده از بروئینگ چارت
- شیمی شیر و فوم گیری
- عملیات pre infusion و pre wetting و تأثیرات آن بر عصارهگیری
- متغیر های دم آوری
- کاپینگ (یا قهوه آزمایی)
- تنظیم دستگاه آسیاب قهوه و ست کردن آن با دستگاه اسپرسو
- فوم گیری از شیر
- آموزش منو اسپرسو (اسپرسو، آمریکانو، کاپوچینو ماکیاتو، موکا، آفوگاتو و …)
- آموزش و ساخت نوشیدنی های ابداعی (Signature)
- آموزش آیس کافی ها
ج) آموزش قهوههای دمی
- آموزش انواع مختلف گجت های قهوه های دمی و تفاوت آنها با یکدیگر
د) آموزش لته آرت (طراحی روی قهوه)
- فوم گیری اصولی شیر
- پیچر شناسی
- پیاده سازی پترنهای مختلف
ه) آموزش بار سرد
- شناخت و آموزش عملی کار کردن با ابزارهای بار سرد
- اصول و قواعد کار کردن پشت بار کافه
- شناخت لیوانهای مخصوص نوشیدنیهای سرد
- شناخت انواع متدهای ساخت نوشیدنیهای سرد
- آموزش درست کردن شیکها
- آموزش فراپهها
- آموزش اسموتیها
- آموزش ساخت موکتل
مهارتهای لازم برای باریستا
- آشنایی کامل با قهوه وصنعت آن
- شناخت انواع قهوهها و شیوههای مختلف تهیه و سرو آنها
- مهارت کافی در تهیه سرو انواع نوشیدنیها بر پایه قهوه
- مهارت در تهیه انواع دمنوشها و آشنایی با کاربرد آنها
- تخصص در کار با تجهیزات و دستگاههای مرتبط
- توانمند در نوشتن منوی اختصاصی
- داشتن اطلاعات بهروز
- آگاهی از ذائقه افراد مختلف
- خلاقیت در سرو نوشیدنیها
- سلیقه در طراحی نوشیدنیها
- نوآوری در تولید مزههای جدید
- دقت و سرعت عمل
- مدیریت فضا
- نظم و اولویتبندی سفارشها
- رعایت نکات بهداشتی و ایمنی
- مردمداری و برخورد گرم با مشتری
ویژگیهای دوره خوب باریستا
- امکانات و تجهیزات مناسب و بهروز
- سرفصلهای دقیق و با جزئیات
- ظرفیت محدود کلاس
- فرصتی برای تمرین عملی اصول باریستایی
- اساتید مسلط به اصول باریستا و آشنا با زوایای مختلف کار
- اعتبار کافی مدرک ارائه شده برای مهاجرت و کار در کشورهای دیگر
آموزش باریستا با مدرک بین المللی
اگر دنبال مهاجرت هستید و از طرف دیگر به شغل باریستا علاقمند هستید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که دوره باریستا آکادمی اکسترا را گذرانده و مدرک بین المللی قابل ترجمه دریافت کنید.
در مقاله مدرک بین المللی و مدرک فنی حرفه ای، درباره اعتبار این مدارک و نحوه استفاده و ترجمه آن ها به طور کامل توضیح داده شده است.
با دریافت مدرک فنی حرفه ای باریستا، می توانید در هر کجای دنیا، مشغول به کار شوید و از مهارت و حرفه خود برای کسب درامد استفاده نمایید.
دوره باریستا فنی حرفه ای و سرفصلهای دوره باریستا فنی حرفه ای
مباحث تئوری
- تاریخچه قهوه و کافیشاپ
- شستشوی دستگاه اسپرسو
- شناخت گیاه قهوه و انواع دانههای آن
- روشهای فرآوری قهوه
- برشته کاری (Roasting)
- آشنایی با مهارتهای باریستا
- روشهای دمآوری قهوه
- اسپرسو و مراقبت از اسپرسوساز
- تنظیم آسیاب
- اصول آسیاب کردن قهوه (گرایند کردن)
- اصول کالیبریشن
- دوزینگ، لولینگ، تمپینگ
- مدیریت محیط کار
- اصول مشتریمداری
- ایمنی و بهداشت محیط کار
- کنترل کیفیت مواد
مباحث عملی نوشیدنیهای گرم
- کار با دستگاه آسیاب قهوه آسیاب کردن قهوه
- کار با دستگاه اسپرسو و تنظیمات مختلف آن
- تمپ کردن اصولی
- تهیه شات اسپرسو استاندارد
- تهیه مشتقات اسپرسو (آمریکانو، لاته، موکا، ماکیاتو…)
- فومگیری اصولی شیر
- لته آرت
- تهیه نوشیدنیهای گرم بر پایه اسپرسو
- دم کردن قهوه ترک و قهوه فرانسه
- موج سوم قهوه (کمکس، V60 ، سایفون، آیروپرس، فرنچ پرس)
- دمنوش و جوشاندهها
مباحث عملی نوشیدنیهای سرد
- کار کردن با ابزارهای نوشیدنیهای سرد
- اصول کار در بار کافه
- تهیه انواع شیکها
- تهیه انواع گلاسهها
- تهیه فراپهها
- تهیه اسموتیها
- آموزش موکتلهای استاندارد جهانی
- تهیه قهوههای سرد (آیسکافیها)
- شناخت لیوانهای مخصوص نوشیدنیهای سرد
مباحث تزئین و دکور
- گارنیش مدرن
- دکورینگ مولکولی
مهاجرت به عنوان باریستا
برخلاف تصور عمومی که کشورهای اروپایی و آمریکاای فقط در زمینه صنعت پیشرفته هستند و نیروی کار استخدام میکنند، بخش خدمات نقش بزرگی در ارتقا استانداردهای زندگی در این کشورها داشته و آشپزها، باریستاها، مدیران تشریفات و سرآشپزها فرصتهای زیادی برای استخدام دارند.
نکته مهم این است که برای این مشاغل، داشتن تجربه بسیار مهمتر از تحصیلات است؛ اما در عین حال داشتن مدارک بین المللی در استخدام افراد برای کشورهای مهاجرپذیر تأثیر بسزایی دارد و میتواند پذیرش نامهای قطعی از سفارت نیز برای فرد متقاضی به ارمغان آورد.
پس از داشتن مدرک معتبر بینالمللی، شرط بعدی مهاجرت، داشتن یک پیشنهاد کاری تماموقت از سمت کارفرما است که بتواند برای شما درخواست ویزای کاری به سفارت ارائه دهد و همانطور که گفته شد، این پیشنهاد کاری تنها با داشتن یک مدرک بین المللی آشپزی معتبر به دست میاید شود.
لطفا توجه داشته باشید که با توجه به اینکه اکثر مجموعهها در صنایع غذایی گواهینامههای استاندارد ایزو دارند، اولویت استخدام با کسانی است که دورههای ایزو را نیز گذرانده و گواهینامه آن را دریافت کرده باشند.
در ضمن باریستاهایی که قصد مهاجرت دارند، اجازه یک سال اقامت در کشور مقصد را خواهند داشت و تا سه یا پنج سال (بسته به کشور مقصد) باید هر سال اقامت خود را تمدید کنند و پس از آن میتوانند اجازه اقامت دائم در کشور مقصد را داشته باشند.
( اگر به مشاغل مربوط به کافی شاپ علاقمند هستید احتمالا مقاله های آموزش فست فود و آموزش پیتزا نیز برای شما جالب خواهند بود. )
سوالات متداول
آیا گذراندن دورههای تئوری برای باریستا شدن ضروری است؟
بله،یکی از بخشهای بسیار مهم همه کلاسهای آموزشی بخش تئوری است که به مباحثی چون شناخت انواع قهوهها و خفظ و نگهداری دستگاههای مختلف میپردازد. پس حتما در این بخش نیز شرکت کنید.
چگونه میتوان اصول باریستا شدن را به صورت عملی تجربه کرد؟
در صورتی که شما برای یک کلاس در این زمینه ثبتنام کنید، تمامی مباحث به صورت عملی نیز به شما آموزش داده میشود و در طول دوره بارها و بارها همهموارد را انجام خواهید داد تا به اندازه کافی در آن حرفهای شوید.
در صورتی که قصد مهاجرت به کشوری اروپایی را داشته باشیم، چطور میتوانیم شانس گرفتن پیشنهاد کاری ر ابالا ببریم؟
داشتن مواردی چون مدرک معتبر بینالمللی، گواهینامه ایزو، سابقه کار به عنوان باریستا و همچنین درست کردن یک رزومه حاوی عکس از نمونه کارها میتواند در این روند به شما کمک کند.
جمعبندی
چرا باید در دوره باریستایی کافه اکسترا شرکت کنید؟
- ما محیط خلوت، با امکانات مناسبی برای شما در کافه اکسترا آماده کرده ایم.
- با توجه به آموزش هایی که می بینید و منابعی که استفاده می کنید، هزینه بسیار معقولانه ای می پردازید.
- شما در طول دوره بارها و بارها، اصول باریستایی را به صورت عملی تمرین می کنید.
- مدرس ما سابقه برگزاری ده ها دوره باریستایی را در آکادمی کافه اکسترا دارد. از آموختن در کنار او لذت خواهید برد.
- بسیاری از هنرجویان ما اکنون در کافههای مختلف مشغول به کار هستند.
مزایای شرکت در دوره های کافه اکسترا
- مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه ای
(کاملا معتبر و قابل ترجمه به زبان های مختلف دنیا) - آموزش یک هنر درآمدساز
(حتی به عنوان یک شغل پاره وقت) - آموزش طبق سرفصلهای استاندارد بین المللی SCA
(کسب مهارت برای کار کردن در کافههای سراسر دنیا) - آموزش کاملا عملی با تعداد محدود هنرجو در هر دوره
(به منظور حفظ کیفیت جلسات)
برای شرکت در دوره باریستا آکادمی کافه اکسترا چه پیش نیازهایی لازم است؟
- همت داشته باشید.
- به هنر قهوه و نوشیدنی ها علاقمند باشید
در این مقاله به خصوصیات یک دوره خوب برای باریستا شدن و سرفصلهای ضروری دوره آموزشی باریستا در آکادمی اکسترا پرداختیم و در پایان شرایط لازم برای گرفتن پیشنهاد شغلی از کافیشاپهای کشورهای دیگر را بیان کردیم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. 09123982925 – 09009212019
بدون دیدگاه