قهوه اسپرسو و روش آماده سازی آن


قهوه اسپرسو یکی از محبوب ترین مدل درست کردن قهوه است. اسپرسو نوعی از دانه قهوه نیست بلکه یکی از روش های دم کردن قهوه است. به مرور زمان با اختراع دستگاه های مختلف قهوه ساز روش های دم کردن مختلفی از قهوه نیز به وجود آمدند. اسپرسو یکی از روش های فوق العاده برای دم کردن قهوه است که غلیظ ترین و پر کافئین ترین قهوه را تهیه می کند. کسانی که به مصرف اسپرسو عادت داشته و قصد دارند این قهوه لذیذ را در خانه تهیه کنند، ادامه این نوشتار از قهوه اکسترا را مطالعه فرمایند.

انواع روش تهیه قهوه اسپرسو

برای درست کردن قهوه اسپرسو می توان از دستگاه اسپرسو ساز و یا موکاپات استفاده کرد. دستگاه های اسپرسو ساز خانگی و صنعتی دارای انواع مختلفی است که در صورت تهیه اسپرسو در خانه می توانید از نوع خانگی این دستگاه استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

موکاپات یکی از وسیله های کاربردی و ساده برای تهیه قهوه اسپرسو می باشد. این وسیله مانند شیر جوش بر روی گاز گذاشته می شود و پس از چند دقیقه اسپرسو ما آماده خواهد شد. اما کار با موکاپات به چه صورت است؟ دستگاه موکاپات دارای یک مخزن آب، قسمتی صافی مانند برای ریختن قهوه و قسمت بالایی آن برای زمانی است که قهوه آماده شده و به این قسمت سرریز می شود.

  • موکاپات در اندازه های مختلفی ساخته شده است. موکاپات های کوچک دارای ظرفیت یک کاپ تا شش کاپ می باشند. کاپ تعداد فنجان های اسپرسو است. کاپ اسپرسو سایز کوچکی دارند و از کاپ یا فنجان های چای کوچکتر هستند.
  • حال با در نظر گرفتن داشتن یک موکاپات متوسط سه کاپه می خواهیم سه فنجان اسپرسو تهیه کنیم. برای داشتن سه فنجان قهوه لذیذ اسپرسو به سه قاشق چای خوری پودر قهوه نیاز است.
  • در قسمت مخزن آب تا قسمت مشخص شده یا زیر سوپاپ آب جوشیده یا آب سماور می ریزیم. توجه داشته باشید نباید آب بر روی سوپاپ قرار بگیرد.
  • در سبد مخصوص قهوه سه قاشق قهوه را ریخته و آن را با انگشت و یا پشت قاشق صاف و فشرده می کنیم. سپس دستگاه را بسته و بر روی شعله گاز می گذاریم. شعله باید متوسط رو به پایین باشد.
  • پس از چند دقیقه با صدای موکاپات متوجه سرریز قهوه به داخل قسمت بالایی خواهیم بود. پس از جمع شدن قهوه شعله را خاموش کرده و قهوه را در کاپ می ریزیم و میل می کنیم.

تهیه قهوه اسپرسو با شیر جوش

شیرجوش های مخصوص تهیه قهوه اسپرسو ساده ترین و ارزان ترین دستگاه های مورد نظر برای تهیه اسپرسو می باشد. برای داشتن یک فنجان اسپرسو نیاز است به مقدار نیاز آب ریخته تا به جوش بیاید. پس از آن یک و نیم قاشق چای خوری پودر قهوه می ریزیم. نباید به هیچ عنوان قهوه را داخل شیر جوش هم زد. پس از دو تا سه دقیقه عصاره قهوه خارج شده و اسپرسوی ما آماده است.

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه خانگی

اسپرسو سازهای موجود در کافی شاپ معمولا صنعتی بوده و اگر مایل به داشتن این دستگاه در آشپزخانه خانه هستید از مدل خانگی آن استفاده کنید. اسپرسو ساز خانگی برای تهیه قهوه اسپرسو از سه قسمت تشکیل شده است. مخزن آب، پرتافیلتر یا سبد قهوه و کف ساز و تمپر برای اندازه گیری قهوه می باشد.

  • ابتدا دستگاه اسپرسو ساز را روشن می کنیم. سپس یک پیمانه پودر قهوه به وسیله تمپر تا قسمت فیلتر می ریزیم. توجه داشته باشید که یک پیمانه تمپر برای دو فنجان قهوه لازم است. پس از آن با انگشت سطح قهوه را باید صاف کنیم.
  • وسیله تمپر برای فشار دادن قهوه نیز استفاده می شود. با استفاده از این وسیله کامل پودر قهوه را محکم فشار می دهیم. آب تصفیه شده را در مخزن آب می ریزیم و فنجان قهوه را در قسمت شیر دستگاه قرار می دهیم و دکمه قهوه ساز رو روشن می کنیم.
  • دکمه کف ساز را برای داشتن کف نارنجی اسپرسو نیز فشار می دهیم.

طرز تهیه دبل اسپرسو با استفاده از دستگاه خانگی

اگر قهوه اسپرسو را غلیظ تر دوست دارید حتما عاشق دبل اسپرسو هستید. برای داشتن یک فنجان دبل اسپرسو باید میزان پودر قهوه را دو برابر کرد. به این صورت برای داشتن یک کاپ اسپرسو به 7 گرم پودر قهوه یا یک قاشق چایخوری پودر قهوه سر پر نیاز است. برای داشتن دبل اسپرسو به 14 گرم پودر قهوه نیاز است. میزان آب مورد نیاز هم به میزان آب برای تهیه یک فنجان قهوه نیاز است. عطر و طعم این قهوه بیشتر است و کافئین بیشتری هم دارد.

نکات مهم در تهیه قهوه اسپرسو

برای ساخت کف بر روی قهوه اسپرسو باید از دستگاه قهوه ساز خانگی یا صنعتی استفاده کرد.

  • اگر دانه های قهوه زیاد برشته شده باشند، آسیاب درشت شوند و یا قهوه تازه و خشک نباشند، کف و لایه نارنجی بر روی قهوه ایجاد نمی شود.
  • برای داشتن قهوه اسپرسو مرغوب باید به خوبی قهوه را در دستگاه خانگی و موکاپات پرس کرد.
  • برای جلوگیری از معده درد در زمان مصرف اسپرسو حتما آن را با شیر و یا شکر مصرف کنید.
  • برای تهیه قهوه غلیظ در موکاپات باید مقدار پودر قهوه بیشتری را داخل دستگاه قهوه ساز خانگی بریزید.
  • برای جلوگیری از رقیق شدن قهوه در دستگاه خانگی دکمه را بلافاصله پس از آلارم بایستی خاموش کرد.
  • برای درست کردن شیر قهوه با استفاده از موکاپات شیر را نباید در مخزن آب ریخت. توصیه این است که شیر را در مخزن سرریز ریخته و در نهایت روی قهوه بریزید. آب را در مخزن آب بریزید و به صورت معمول قهوه را آماده کنید.
  • برای تهیه قهوه اسپرسو باید از دستگاه اسپرسو استفاده کرد. دستگاه های قهوه ساز این کار را انجام نمی دهند.

جمع بندی

قهوه اسپرسو یکی از پرطرفدارترین مدل های دم کردن قهوه است. این نوشیدنی را باید حدودا 10 تا 12 صبح و ساعت 14 تا 17 بعد از ظهر مصرف کرد. کسانی که قصد دارند وزن کم کنند و یا صبح ها ورزش می کنند مصرف دبل اسپرسو به آنها پیشنهاد می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *