فرنچ پرس و روش آماده سازی


فرنچ پرس و روش آماده سازی آن

فرنچ پرس یک وسیله بسیار ساده برای تهیه چای، قهوه، دمنوش و کف شیر می باشد. استفاده از این وسیله ساده و سریع خواهد بود. به این صورت می توان انواع دمنوش و نوشیدنی های گرم از جمله قهوه فرانسوی را با استفاده از این وسیله تهیه کرد. با قهوه ای که به وسیله این دستگاه آماده می شود قهوه فرانسوی می گویند. البته این نامی است که ما ایرانی ها برای این قهوه انتخاب کرده ایم. قهوه فرانسوی با استفاده از این دستگاه یکی از شیوه های دم کردن قهوه می باشد که مشخصه اصلی آن نوع آسیاب دانه های قهوه است.

فرانسوی ها از فرنچ پرس مخصوص برای دم کردن قهوه استفاده می کنند. این قهوه بسیار خوشمزه است و طرفداران بسیاری دارد. در کافه های ایرانی نیز از این دستگاه برای آماده کردن قهوه فرانسوی استفاده می کنند. به همین دلیل در ادامه این مقاله به معرفی روش های تهیه قهوه با استفاده از فرنچ پرس و نکات مهم در خصوص آن ها خواهیم پرداخت.

فرنچ پرس چیست؟

فرنچ پرس یکی از ساده ترین و کاربردی ترین و همچنین ارزان ترین دستگاه های قهوه ساز است. این دستگاه قابل استفاده در خانه، اداره و دفتر کار و به ویژه قابل استفاده در مسافرت ها می باشد. کیفیت قهوه نتیجه ای است که مشخص کننده ماهیت واقعی دستگاه های قهوه ساز است. بنابراین می توان گفته یکی از بهترین دستگاه های قهوه ساز که قهوه های با کیفیت را به ما می دهد همین دستگاه مزبور می باشد. شاید یک قرن است که از این دستگاه برای دم کردن قهوه و چای استفاده می شود.

 فرنچ پرس ظاهری جالب دارد که به شکل یک لیوان است. دانه های قهوه در دستگاه مزبور چربی خود را حفظ می کنند به همین دلیل از دستگاه های مفید و عالی برای تهیه قهوه نیز محسوب می شود. بنابراین اگر از دسته کسانی هستید که به سرو قهوه های مختلف علاقه دارید حتما خرید این دستگاه را در لیست خود قرار دهید.

قهوه فرانسوی

قهوه فرانسوی طعم متفاوتی دارد که برای تهیه این نوشیدنی لازم است تا قهوه مناسب انتخاب شود. قهوه فرانسوی روشی از دم کردن قهوه است که مشخصا برای تهیه آن به دستگاه فرنچ پرس نیاز است. لازم است بدانید که نحوه آسیاب و روش دم کردن قهوه موجب به وجود آمدن طعم های متفاوت در قهوه می شود که قهوه فرانسوی یکی از طعم های متفاوت این نوشیدنی است.

طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

آسیاب کردن قهوه در استفاده از فرنچ پرس برای تهیه قهوه بسیار مهم است. اگر خواهان قهوه فرانسه درجه یک هستید باید از آسیاب با کیفیت برای خرد کردن دانه های قهوه استفاده کنید. لازم است در استفاده از این دستگاه و داشتن یک فنجان قهوه فرانسوی دانه های قهوه را درشت آسیاب کنید.

  • نسبت قهوه به آب بستگی به ذائقه شما دارد. اما نسبت رایج برای تهیه قهوه فرانسوی با فرنچ پرس 15 گرم قهوه به ازای 225 گرم آب می باشد. پس از یکبار دم کردن قهوه، دائقه تان نسبت به این قهوه مسلما دستتان خواهد آمد.
  • دمای آب نیز بایستی متناسب با دستگاه قهوه ساز باشد. لازم است پس از به جوش آمدن آب اجازه دهید آب حدودا یک دقیقه بجوشد. سپس اقدام بعدی به منظور آماده سازی قهوه را انجام دهید.
  • برای داشتن قهوه غلیظ و تلخ تر نیاز است زمان دم کردن قهوه شما بیشتر شود. اگر دانه های قهوه درشت تر باشند زمان بیشتری برای دم کردن و عصاره گیری از دانه های آن نیاز است. اما اگر دانه های قهوه شنی و آسیاب شده باشند ممکن است در سه دقیقه قهوه شما دم شده و آماده شود.
  • دانه های آسیاب شده قهوه را به ظرف مخصوص فرنچ پرس انتقال دهید. البته این دستگاه باید از قبل گرم شود. سپس آب را به آرامی اضافه کنید. بعد از 30 الی 40 ثانیه مواد داخل دستگاه را هم بزنید.
  • سپس بقیه آب را اضافه کرده و به اندازه 4 دقیقه زمان منتظر بمانید تا محتویات داخل دستگاه خیس شوند. پس از آن اهرم را به آرامی به سمت پایین هل دهید. در نهایت فنجان قهوه فرانسوی دلپذیر شما آماده نوشیدن است.

نکات مهم در مورد تهیه قهوه فرانسوی

  • قهوه فرانسه در حجم بالایی مصرف می شود به همین جهت باید رقیق تر درست شود.
  • غلظت و کافئین این مدل از قهوه کمتر از قهوه ترک و اسپرسو خواهد بود.
  • معمولا قهوه فرانسوی در مهمانی ها و صبح زود قابل سرو است.
  • برای داشتن قهوه فرانسوی خوش عطر و خوش بو باید درصد عربیکا را بالا ببرید. اما چنانچه قهوه ای پر کافئین نیاز دارید بایستی درصد تلخی آن را بالا ببرید.

نکات مهم دم کرده قهوه با فرنچ پرس

همانطور که در مرحله دم کردن قهوه فرانسوی توضیح داده شد برای استفاده از دستگاه فرنچ پرس بایستی ابتدا آن را گرم کرد.

  • برای تهیه قهوه غلیظ و تلخ تر و در نتیجه پر کافئین تر بایستی اجازه داد تا مدت زمان بیشتری قهوه در دستگاه باقی بماند. حتی اجازه دهیم قهوه در دستگاه خنک شده سپس سرو شود. طبیعتا هر چقدر زمان بیشتری به قهوه برای عصاره گیری داده شود قهوه ما غلیظ تر خواهد بود.
  • دستگاه فرنچ پرس را پس از استفاده حتما تمیز کنید. زیرا وجود دانه های عصاره گرفته شده موجب ناخالصی در قهوه تهیه شده می شود.
  • ماندن پلانجر بر روی قهوه باعث ایجاد مزه بد در قهوه خواهد شد. پس حتما از ماندن پلانجر بر روی قهوه پس از دم کشیدن جلوگیری کنید.
  • دانه های مناسب برای عصاره گیری در قهوه برای استفاده از دستگاه فرنچ پرس بایستی به صورت یکدست آسیاب شده باشند. به این صورت آسیاب دانه های خرد شده باید به یک میزان و به میزان دانه های شکر باشند. گفته شد از مشخصه اصلی تهیه قهوه فرانسوی و استفاده از دستگاه فرنچ پرس این است که دانه های قهوه درشت هستند. اگر دانه های قهوه به میزان مد نظر آسیاب شوند در این صورت فشار دادن فیلتر برای فرد سخت خواهد بود. بنابراین متوجه می شویم که اندازه آسیاب دانه های قهوه مناسب است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *