دستگاه اسپرسوساز و نحوه کار با آن


دستگاه اسپرسوساز و نحوه کار با آن

اسپرسوساز یک دستگاه قهوه ساز پایه می باشد که امروزه به یک جز جدایی ناپذیر در کافی شاب ها تبدیل شده است. کاربری این دستگاه تنها به ساخت اسپرسو خلاصه نمی شود، بلکه از آن می توان برای ساخت قهوه‌ های دیگری همچون دوپیو نیز استفاده کرد. به جرات می توان گفت این دستگاه یکی از محبوب ترین دستگاه های قهوه ساز در دنیا محسوب می شود. با استفاده از این دستگاه می توان قهوه را به روش سنتی ایتالیایی تولید نمود.

آشنایی هر چه بیشتر با اسپرسو از نگاه اکسترا

اسپرسو یک نوشیدنی اصلی ایتالیایی به شمار می آید که امروزه طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. این نوشیدنی مزیت های بسیاری همچون تقویت حافظه بلند مدت را به دنبال دارد. به نوعی می توان گفت اسپرسو نوعی قهوه است که با استفاده از دستگاه اسپرسوساز  درست شده و طرز تهیه متفاوتی دارد. برای تهیه اسپرسو باید آب نزدیک به نقطه جوش را از پودر قهوه فشرده شده در سبد و فیلتر گذراند. قهوه به دست آمده در این حالت بسیار غلیظ بوده و یک کِرم در سطح خود دارد.

از اسپرسو هم می توان به عنوان پایه ای برای انواع دیگر قهوه همچون ریسترتو، لاته، ماکیاتو و کاپوچینو استفاده کرد. و هم به صورتی که هست مصرف نمود. اسپرسو در مقایسه با قهوه از کافئین بالاتر و قوام بیشتری برخوردار است. اسپرسوها اغلب دارای لایه هایی به نام کرم، بدن و قلب می باشند. طعم اسپرسو از طعم قهوه معمولی قوی ‌تر است. به منظور تهیه یک اسپرسو خوب باید از آبی تمیز و فاقد مواد معدنی استفاده کرد. بهتر است بدانید این دستگاه معمولا به صورت پیستون، بخار، پمپ هوا یا پمپ محرک موجود هستند.

آشنایی با نحوه کار با دستگاه اسپرسوساز

نحوه عملکرد اسپرسوساز سخت و پیچیده نیست، اما باید با مهارت خاصی انجام شود. در مرحله اول باید دستگاه را روشن و از قبل گرم نمایید. به منظور کارایی بهتر دستگاه باید اطمینان پیدا کنید که کل دستگاه از قبل گرم شده است. در حالت کلی مدت زمان لازم برای گرم شدن دستگاه  25 دقیقه می باشد. در مرحله بعدی باید  قهوه را به میزان لازم آسیاب کرد. برای این کار باید دستگاه را بر روی یک اندازه مناسب تنظیم نمایید. در این مرحله باید سبد اسپرسوساز را بر روی ترازو قرار داده و آن را با ۲۰ گرم قهوه آسیاب شده پر کنید. بعد از اینکه سطح قهوه را کمی فشرده و صاف کردید باید آنرا به دستگاه متصل نمایید.

برای شروع بهتر باید تهیه اسپرسو به صورت قطره ای انجام شود. این فرآیند باید کم کم به یک جریان یک نواختی تبدیل شود. همچنین قبل از ریختن عصاره قهوه درون لیوان باید لیوان را کمی گرم کنید. فوم ‌گیری شیر نیز مرحله بعدی برای تهیه اسپرسو است. این مرحله با توجه به مدل دستگاه ممکن است دارای یکسری تفاوت ها باشند. اگر دستگاه فاقد نازل بخار باشد باید بخاردهی و فوم ‌گیری از شیر را توسط دستگاه دیگری انجام دهید. در غیر اینصورت برای دستگاه های دارای نازل بخار باید شیر را در ابتدا به  پیچر بریزید. برای اجرای این مرحله باید سر نازل بخار را درون شیر قرار بگیرد. به منظور بخاردهی و فوم گیری بهتر نباید پیچر را خیلی پایین ‌تر از نازل نگه داشت. این کار موجب ایجاد حباب بر روی اسپرسو می شود.  بعد از اجرای مراحل ذکر شده و بین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه می توانید اولین شات را نوش جان کنید.

آشنایی با انواع مختلف اسپرسوساز از دیدگاه اکسترا

بهتر است بدانید اسپرسوساز دارای انواع مختلفی است که در ادامه نگاهی بر آنها خواهیم داشت.

اسپرسوساز صنعتی: این دستگاه جهت کنترل و تولید اسپرسو شامل یک آسیاب داخلی و برنامه‌های خودکار است. مدل های صنعتی کاملا اتوماتیک دارای کنترل‌های بصری بوده و بدون دخالت دست کار می ‌کنند. این مدل دارای بیشترین کاربرد و استفاده در کافه‌ های شلوغ و پر رفت و آمد است. استفاده از این مدل سرعت باریست‌ ها را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

اسپرسوساز دستی: از دیگر انواع مختلف این دستگاه می توان به مدل دستی اشاره کرد. این مدل که اسپرسوساز پیستونی نیز نام دارد جهت کار کردن به قدرت بدنی نیاز دارند. جهت کارکردن با این دستگاه باید مهارت کافی داشته باشید. در ساختار این مدل از اهرم های پیستون فنر یا اهرم مستقیم استفاده شده است. با استفاده از این مدل دستگاه کنترل بیشتری بر روند کار خواهید داشت.

دستگاه اسپرسوساز نیمه ‌اتوماتیک: در ساختار این مدل یک پمپ برقی تعبیه شده است که استفاده از آن را آسان و راحت می سازد. این مدل محبوبیت بیشتری در بین افراد دارد. به نوعی می توان گفت این مدل دارای از مزایای دستگاه های دستی و اتوماتیک برخوردار می باشد.

مدل تمام اتوماتیک: از دیگر مدل های این دستگاه می توان به مدل تمام اتوماتیک اشاره کرد. از ویژگی های این مدل می توان به استفاده راحت و آسان آن اشاره داشت. با استفاده از این دستگاه بر عطر و طعم خاص اسپرسو کنترل کمتری خواهید داشت.

نگاهی بر دیگر انواع مختلف این دستگاه

دستگاه اسپرسوساز علاوه بر موارد ذکر شده دارای انواع مختلفی است. دستگاه چکه ای از دیگر انواع مختلف است که جابجایی راحتی داشته و به نصب نیازی ندارد. همچنین مدل حجمی از دیگر انواع مختلف است که می توان آنرا مطابق با سلیقه خود برنامه ریزی کرد. همچنین دستگاه حجمی به تجربه نیازی نداشته و یک دستگاه سازگار به شمار می آید. دستگاه های اسپرسوساز تک بویلر نیز از دیگر مدل هایی است که از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است. همچنین این مدل فضای زیادی را اشغال نمی کند، زیرا کوچک و جمع و جور می باشد.

در ساختار دستگاه اسپرسوساز نیز یک نازل بخار تعبیه شده است. دستگاه دابل بویلر، مبدل حرارتی، بخار محور، پمپ محور، اولترا اتوماتیک، سوپر اتوماتیک و دستگاه پد (Pod) از دیگر انواع مختلف این دستگاه هستند. اگر به دنبال خرید قهوه و اسپرسو فوق العاده و با کیفیتی هستید کافه اکسترا را به شما پیشنهاد  می کنیم. یکی از نکاتی که در تهیه این نوشیدنی تاثیر بسیار زیادی دارد استفاده از محصولات با کیفیت است. با انتخاب کافه اکسترا می توانید از نوشیدن این محصول نهایت لذت را ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *