نسکافه و روش آماده سازی آن
نسکافه همان قهوه فوری است. در واقع این نام یک برند قهوه است. شرکت نستله در سال 1938 روشی جالب و فوری از تهیه قهوه را ابداع و آن را به دنیا نیز معرفی کرد. قهوه فوری به سرعت میان مردم معروف شد تا جایی که بسیاری عاشق آن هستند. این نوشیدنی گرم دارای انواع مختلفی است. در واقع نسکافه همان قهوه دم کشیده است که طی عملیاتی عصاره قهوه گرفته شده و طی مراحلی خشک می شود. سپس با شیر خشک خوراکی مخلوط می شود. در زمان استفاده کافی است با آب جوش مخلوط شود. در ادامه این مقاله با نحوه آماده سازی قهوه فوری و و همچنین تاریخچه آن آشنا خواهیم شد.
قهوه فوری
این مدل از قهوه یعنی نسکافه حاصل پیشرفت علم و دستگاه های آماده سازی قهوه است. برای اولین بار در سال 1938 در سوئیس به سفارش برزیل این روش ابداع شد. صاحب این برند شرکت سوئیسی نستله است. اختراع این نوشیدنی دو دلیل قانع کننده داشت. اول اینکه از هدر رفتن زحمات کشاورزان برزیلی و کشورهای دیگر برای تولید قهوه مازاد نیاز جلوگیری شد. همچنین برای افرادی که وقت کافی برای دم کردن قهوه نداشتند یک کمک رسان بود. جالب است اگر بدانید پودر قهوه فوری فقط با یک استکان آب جوش درست می شود. این برند از قهوه به سرعت وارد فرانسه و انگلیس و آمریکا شد و به همین سرعت نیز محبوب گردید. گلد بلند نام تجاری جدید این قهوه از سال 1965 به بعد است. در این محصول جدید عطر و طعم قهوه به تکامل رسید.
طرز تهیه قهوه فوری
شاید برایتان جالب باشد که از نحوه تهیه محصول نسکافه مطلع شوید. قبل از هر چیزی دانه های قهوه نیاز دارند تا به اصطلاح عامیانه تفت داده شوند. به این منظور وارد دستگاه روست شده و دانه ها تا حد قابل قبولی برشته می شوند. پس از این مرحله دانه های قهوه وارد دستگاه مخصوص آسیاب می شوند. پس از آن پودر قهوه وارد دستگاه مخصوص خواهد شد. با استفاده از فشار و گرما عصاره پودر قهوه گرفته می شود. پس از آن عصاره قهوه وارد مرحله ای می شود که با رطوبت بالا و دمای 50 الی 60 درجه سرد و منجمد می گردد. سپس رطوبت قهوه طی مراحلی گرفته می شود. در نهایت کریستال های قهوه فوری آماده بسته بندی هستند.
روش آماده سازی نسکافه
دانه های قهوه دارای فیبر نامحدود هستند که در صورت جوشاندن آن دانه ها کف ظرف ته نشین می شوند و فقط رنگ آب قهوه ای یا سیاه می شود. به همین دلیل است که برای عصاره گیری از دانه قهوه لازم است از دستگاه های مختلف قهوه ساز استفاده گردد. به همین دلیل با اختراع یا تولید نسکافه این مشکل حل شد. با استفاده از دستگاه های صنعتی عصاره دانه های قهوه گرفته شده و قهوه دم کشیده برای مصرف آماده می گردد. به این ترتیب با مصرف این محصول مطمئن می شویم که قهوه غلیظ مصرف کرده ایم. عصاره قهوه خشک شده بلافاصله پس از بسته بندی برای مصرف آماده است. عصاره خشک شده را با شیر و یا شکر و یا فقط با شیر خشک مخلوط کرده و بسته بندی می کنند.
نسکافه کلاسیک و نسکافه گلد
کسانی که عاشق نسکافه هستند برند های محبوب خود را می شناسند. همچنین با نام های قهوه فوری کلاسیک و گلد نیز آشنا هستند. اما تفاوت این دو چیست؟ برای خشک کردن عصاره قهوه و آماده کردن این نوشیدنی باید از دستگاه های صنعتی استفاده کرد. برخی از دستگاه های صنعتی با استفاده از گرما عصاره قهوه را خشک می کنند. به این نوع از قهوه فوری، کلاسیک نیز گفته می شود. چنانچه این نوشیدنی با سرما و از طریق انجماد تهیه شود به آن قهوه فوری گلد می گویند.
طرز تهیه نسکافه
نسکافه یکی از لذیذترین نوشیدنی های گرم است که در میان آمریکایی ها و ایرانی ها نیز محبوب ترین نوع قهوه شناخته شده است. همانطور که از نام قهوه فوری مشخص است تهیه این نوشیدنی فوری و سریع و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. برای تهیه یک فنجان از قهوه فوری نیازی به داشتن دستگاه قهوه ساز نیست. یک قاشق غذا خوری پودر قهوه فوری را در یک فنجان ریخته و آن را تا نیمه از آب جوش پر خواهیم کرد. سپس آن را خوب هم می زنیم. پس از مخلوط شدن، فنجان را از آب جوش پر کرده و سپس آن را هم می زنیم. به همین راحتی قهوه فوری خوشمزه ما آماده است.
طرز تهیه شیر نسکافه
شیر نسکافه یکی از نوشیدنی های محبوب دیگری است که به جای آب جوش از شیر داغ برای تهیه آن استفاده می شود. تهیه این نوشیدنی نیز بسیار ساده و سریع خواهد بود. برای این کار به اندازه یک فنجان شاید حدود 300 میلی لیتر شیر لازم داشته باشیم. شیر را داخل شیر جوش می ریزیم وقتی جوشید و کف کرد شیر جوش را از روی شعله بر می داریم. یک قاشق غذا خوری پودر قهوه فوری یا حتی بیشتر بستگی به ذائقه شما دارد داخل شیر می ریزیم و خوب هم می زنیم. دوباره شیر جوش را روی شعله گاز گذاشته و مابقی قهوه را درون آن میریزیم و خوب هم میزنیم و تمام. نوشیدنی ما آماده شد.
طرز تهیه نسکافه با طعم وانیل و شکلات
برای داشتن یک نسکافه داغ با طعم وانیل و یا شکلات به یک قاشق مرباخوری پودر قهوه فوری، یک فنجان کوچک آب جوش و به میزان دلخواه شکر و یک فنجان شیر نیاز است. وانیل و شکلات به میزان دلخواه و در صورت نبود شیر تازه 2 قاشق مربا خوری کافی میت نیاز است. برای تهیه این نوع از قهوه می توانید فنجان یا لیوان نوشیدنی خود را داخل مایکروویو گذاشته تا آب به جوش بیاید. یا اینکه آب را داخل شیر جوش بجوشانید. پس از آن به شیوه معمول که در متن فوق نیز به آن اشاره شد نوشیدنی خود را آماده می کنید. اگر به وانیل یا پودر شکلات علاقه دارید می توانید به میزان دلخواه از این پودر بر روی نوشیدنی بریزید و از نوشیدنی خود نهایت لذت را ببرید.
کافه اکسترا با داشتن سال ها سابقه و تجربه در امر تهیه انواع نوشیدنی های داغ، شما را برای نوشیدن یک شیرنسکافه لذیذ با طعم های مختلف به کافه خود دعوت می کند.
بدون دیدگاه