قهوه ترک و روش آماده سازی

Coffee in Turkey

قهوه ترک و روش آماده سازی آن

یکی دیگر از روش های آماده سازی قهوه و یکی از سنت های دلچسپ طرز تهیه یک نوشیدنی گرم با دانه های شگفت انگیز قهوه قطعا قهوه ترک است. همانطور که از نام قهوه ترک پیداست این شیوه از دم کردن قهوه برای اولین بار در ترکیه اتفاق افتاد. برای اولین بار در دوران عثمانی ها قهوه و فرهنگ مصرف آن وارد کشور ترکیه شد.

امروزه بسیاری از مردم دنیا طرفدار قهوه ترک هستند. زیرا طعم دلچسب و لذیذ و عطر عالی دارد. نحوه دم کردن آن ساده بوده و برای داشتن آن به وسیله ساده ای مانند شیر جوش نیاز است. در ادامه به روش آماده سازی این مدل از قهوه خواهیم پرداخت.

لینک خرید و سفارش قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک

چه اطلاعاتی در مورد تاریخچه قهوه ترک دارید؟ روایت است برای اولین بار دانه های قهوه در کشور یمن که تحت سلطه عثمانی ها بود توسط یک چوپان کشف شد. پس از آن حکمران یمن قهوه را به پادشاه عثمانی پیشنهاد داد و امپراطور و دربار امپراطوری نیز به این نوشیدنی علاقمند شدند. از این زمان بهش بعد قهوه ترک در میان مردمان این منطقه رواج یافت و محبوبیت زیادی پیدا کرد. تا جایی که جزئی از فرهنگ آنان شد.

طرز تهیه قهوه ترک

برای تهیه قهوه ترک نیازی به ابزار خاصی نداریم. اما خب فوت و فن هایی که برای دم کردن این قهوه نیاز است منجر به متفاوت شدن آن خواهند شد. برای داشتن یک فنجان قهوه ترک ابتدا به اندازه فنجان مخصوص قهوه های ترکی آب سرد و یا آب یخ درون شیر جوش مخصوص می ریزیم. استفاده از آب سرد به این دلیل است که قهوه به زمان بیشتری برای دم کردن نیاز دارد و آب سرد این فرصت را به دانه های قهوه می دهد. پس از آن بستگی به ذائقه شما دارد که از یک قاشق چای خوری و یا دو قاشق از پودر قهوه مخصوص استفاده کنید.

قهوه ترک طعم گسی دارد. به همین دلیل ممکن است برای کاستن از تلخی و گسی آن از یک قاشق چای خوری قهوه استفاده کنید. چنانچه قهوه را شیرین دوست داشته باشید در این مرحله بسته به میزان دلخواه خود می توانید شکر اضافه کنید. سپس محلول را هم زده تا دانه های قهوه حل شوند. شیرجوش را بر روی شعله گاز قرار دهید تا قهوه دم بکشد. زمان لازم برای دم کشیدن قهوه معمولا 5 دقیقه است که با ایجاد شدن لایه کف بر روی آن دم کشیدن قهوه کامل می شود.

توجه داشته باشید نباید قهوه قل بخورد. قبل از قل خوردن و ایجاد لایه فوم یا کف مانند بایستی شعله را خاموش کنید. برای داشتن یک فنجان قهوه اصیل ترک بایستی اولین بار قبل از قل خوردن قهوه شیر جوش را از روی گاز بردارید. فوم آن را خالی کرده و داخل فنجان بریزید. سپس دوباره شیر جوش را بر روی شعله قرار دهید تا دوباره کف قهوه ایجاد شود. دوباره قبل از قل خوردن نصف محتویات را در فنجان ها خالی کنید. دوباره شیر جوش را بر روی گاز قرار دهید 15 ثانیه بعد و قبل از قل خوردن قهوه آن را بردارید و باقی محتویات را در فنجان ها بریزید.

ابزار مناسب برای تهیه قهوه ترک

شما می توانید برای تهیه قهوه ترک از شیرجوش های معمولی استفاده کنید. اما شیر جوش مخصوص این نوشیدنی وسیله ای به نام جاذوه است. جاذوه در اندازه های مختلف یک نفره تا سه نفره ساخته می شود. ظاهر این وسیله مانند همان شیر جوش های معمولی است. با این تفاوت که قطر دهانه این وسیله نسبت به کف آن کمتر است.

جاذوه به این دلیل ساخته شده که قهوه بهتر دم بکشد و به راحتی بالا بیاید. می دانیم که در زمان دم کردن قهوه های ترکی کف قهوه بالا می آید. معمولا جنس این وسیله از مس است و دلیل استفاده از مس قابلیت پخش حرارت به کل بدنه است.

قهوه مخصوص ترک

برای تهیه یک فنجان قهوه ترک باید از دانه های قهوه عربیکا یا همان دانه های قهوه یمن استفاده کنید. زیرا در این روش دانه ها بهتر دم می کشند. برای داشتن قهوه اصیل ترکی بهتر است از قهوه آفریقا جنوبی یا عربیکا یا یمنی آسیاب شده استفاده کنید.

دانه های این قهوه باید به صورت پودری و ماسه ای آسیاب شوند. دلیل آن نیز به خاطر نحوه دم کشیدن قهوه است. اگر دانه های قهوه درشت آسیاب شوند برای دم کشیدن در جاذوه مناسب نخواهند بود.

قهوه ترک با ترکیبات شیر یا پودر کاکائو

در زمان دم کردن قهوه ترک می توان به جای آب سرد از شیر سرد استفاده کرد. به این نوع از دم کردن قهوه و با شیوه شرح داده شده قهوه یونانی نیز می گویند.

برای داشتن موکا نیز به همین صورت عمل می شود البته از پودر کاکائو و شکر قهوه ای در ترکیبات قهوه نیز استفاده می شود.

قهوه رباط نیز یکی از ترکیباتی است که از ترکیب قهوه ترک با هات چاکلت به دست می آید.

 نکات مهم در تهیه قهوه اصیل ترکی

برای شیرین کردن قهوه ترک بهتر است از قند به جای شکر استفاده شود چون طعم بهتری به قهوه می دهد.

  • به جای آب سرد می توانید از یخ برای دم کشیدن قهوه استفاده کنید. در این روش زمان بیشتری برای دم کردن قهوه نیاز است اما در مقابل طعم غلیظ تری دارد.
  • می توان همراه با قهوه اصیل ترکی یک لیوان کوچک آب استفاده کرد. زیرا این قهوه طعم گسی دارد که با میل کردن آب طعم گس دهان را کم می کند.
  • برای هم زدن محتویات قهوه در جاذوه بهتر است از قاشق چوبی استفاده کنید.

ذرات معلق در محتویات بایستی اجازه ته نشین شدن را داشته باشند سپس محتویات را داخل فنجان بریزید. یکی دیگر از تفاوت های این قهوه با قهوه یونانی همین است. قهوه یونانی با تفاله قهوه سرو می شود.

فنجان های مخصوص این مدل از قهوه معمولا حجم 80 الی 100 سی سی را دارند.

در خاورمیانه و کشورهای عربی و حتی در ترکیه این مدل از دم کردن قهوه را بر روی شن های داغ نیز انجام می دهند. نتیجه این کار به دلیل انتقال یکنواخت دما به جاذوه منجر به تهیه قهوه با کیفیت تری می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *